Arkisto

Suomen Kodály-seuran edustajat tapasivat Budapestissa Sarolta Kodályn lokakuussa 2019. Lämminhenkisen tapaamisen yhteydessä Kodály-seura sai lahjaksi muhkean kirjan omistuskirjoituksella.

Kodály-seuran hallituksen jäseniä
(Selloduo Varonen & Virva Garam) yhteisellä keikalla 21.9.2019.

Konsertti Kodályn hengessä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa 5.9.19.

Konsertin esiintyjäkaarti koostui valtaosaltaan seuran hallituksen jäsenistä; huilisti Kati Fehér, sellistit Anna Hannikainen ja Csilla Tuhkanen sekä sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen. Pianistina konsertissa esiintyy Virva Garam.

Konserttiin saatiin esiintymään myös Sibelius-Akatemian professorit Réka Szilvay ja Marko Ylönen. Szilvay ja Ylönen esittivät Kodályn dueton 1. osan. Lisäksi Szilvay tulkitsi Garamin kanssa Bartókin Romanialaiset tanssit. Illan toinen viulutaiteilija oli Mervi Myllyoja. Myllyojan ja Garamin tulkitsemana kuulimme Sibeliuksen ja Brahmsin säveliä.

Konsertissa kuultiin muitakin mielenkiintoisia teoksia; esimerkiksi Popperin Requiem kolmelle sellolle ja pianolle sekä Sibeliuksen Teema ja variaatiot soolosellolle (1887).

Myös nuoret muusikot olivat esillä; Fehérin luotsaama vantaalainen huiluryhmä tulkiti Pál Rózsan kaksi pientä kvartettoa. Fehérin lisäksi ryhmässä soittivat Inka Saari, Aino Tengvall ja Emilia Ängeslevä.