Arkisto, 2019 alkaen

 Lauantaina 2.10.2021 ilmassa oli juhlan tuntua; Csaba ja Géza Szilvayn kehittämä Colourstrings-metodi täytti 50 vuotta.

Tapausta juhlistettiin Unkarin kulttuuri-instituutissa (Hki) Kodály-konsertilla, jossa Réka ja Marko esittivät upeasti Kodályn duon, Kata piti lämminhenkisen esitelmän säveltäjämestarista ja Olli esitti soolosonaatin (op.8) ensiosan.
Virva puolestaan toimi Gézan pitämän juhlakurssin (1.-3.10.) pianistina.
 
Kuvassa vasemmalta: Katariina Záborszky, Marko Ylönen, Réka Szilvay, Géza Szilvay, Olli Varonen, Virva Garam.
  
 
 

 

 

Suomen Kodály-seura vietti 40-vuotista taivaltaan Unkarin kulttuuri-instituutissa toimintapäivän merkeissä 29.9.2020.
Päivän mittaan tarjolla oli aamusta iltaan esitelmiä, demonstraatioita ja konsertteja. 

Suomen Kodály-seuran edustajat tapasivat Budapestissa Sarolta Kodályn lokakuussa 2019. Lämminhenkisen tapaamisen yhteydessä Kodály-seura sai lahjaksi muhkean kirjan omistuskirjoituksella.Kodály-seuran hallituksen jäseniä
(Selloduo Varonen & Virva Garam) yhteisellä keikalla 21.9.2019.Konsertti Kodályn hengessä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa 5.9.19.

Konsertin esiintyjäkaarti koostui valtaosaltaan seuran hallituksen jäsenistä; huilisti Kati Fehér, sellistit Anna Hannikainen ja Csilla Tuhkanen sekä sellistipariskunta Anna-Maaria ja Olli Varonen. Pianistina konsertissa esiintyy Virva Garam.

Konserttiin saatiin esiintymään myös Sibelius-Akatemian professorit Réka Szilvay ja Marko Ylönen. Szilvay ja Ylönen esittivät Kodályn dueton 1. osan. Lisäksi Szilvay tulkitsi Garamin kanssa Bartókin Romanialaiset tanssit. Illan toinen viulutaiteilija oli Mervi Myllyoja. Myllyojan ja Garamin tulkitsemana kuulimme Sibeliuksen ja Brahmsin säveliä.

Konsertissa kuultiin muitakin mielenkiintoisia teoksia; esimerkiksi Popperin Requiem kolmelle sellolle ja pianolle sekä Sibeliuksen Teema ja variaatiot soolosellolle (1887).

Myös nuoret muusikot olivat esillä; Fehérin luotsaama vantaalainen huiluryhmä tulkiti Pál Rózsan kaksi pientä kvartettoa. Fehérin lisäksi ryhmässä soittivat Inka Saari, Aino Tengvall ja Emilia Ängeslevä.